Menü

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
31 Ekim 2014, 13:09:49

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

Reklam

Gönderen Konu: tarım bağkuru çiftçi bağkuru tarım sigortası  (Okunma sayısı 9832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Profili Görüntüle
tarım bağkuru çiftçi bağkuru tarım sigortası
« : 13 Şubat 2012, 15:37:01 »
merhaba tarım bağkuru çiftçi bağkuru tarım sigortası bunların birbirinden farkı nedir. ve bunları yaptırmak için gerekli belge ve şartlar nedir?

tubay

• Aktif Üye
  • ***
  • İleti: 87
Ynt: tarım bağkuru çiftçi bağkuru tarım sigortası
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2012, 08:07:21 »
günaydın tarım bağkuru 4/B sigorta kolu olup tarımda kendi nam ve hesabına çalışan kişiler içindir ziraat odası bulunan yerlerde ziraat odası kaydı gerekmektedir. ziraat odas bulnmayan yerlerde ise il ve ilçe tarım müdürlüğünde çks kaydı bulunması istenmektedir. tarım sigortası 4/A sigorta kolunda bir sosyal güvencedir tarımda başkası adına çalışanlar içindir ziraat odası veya ilçe tarımda kendi adına kayıt bulunmamalıdır. aylık 15 gün olarak tahakuk eder. primleri hemen hemen aynıdır. tarım dağkuru için ݝŞE GݝRİŞ BݝLDݝRGESݝ düzenlenir (ziraat odası veya tarım müdürlüğünden) tarım sigortası için EK 5 SݝGORTALI FORMU gerekmetedir ve tarım müdürlüğü ile muhtar onaylar.
Elinden geleni yaptıktan sonra, Sıra ayağından geleni yapmakta; ‘Gitmek gibi mesela’. Birde Unutma ki, Ağzında bal olan arının, kuyruğundada iğnesi var.

Ynt: tarım bağkuru çiftçi bağkuru tarım sigortası
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2012, 11:24:25 »
teşekkürler benim merak ettiğim ben ilçe müdürlüğünden bir işlem yapabilirmiyim bu konuda bildiğimn kadarı ile birşey yok yapabileceğim.. sgk dan yapılıyır diye biliyorum. çünkü ben burdan iş bildirgesi gbi birşey çıkaramam sanırım

haberci

• Kahraman Üye
  • *****
  • İleti: 1.541
Ynt: tarım bağkuru çiftçi bağkuru tarım sigortası
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2012, 17:29:39 »

Biraz geç oldu ama cevaplamak isterim. Bulunduğunuz yerde ziraat odası bulunmuyorsa bu görev ilçe tarım müdürlüğüne verilmiş demektir. 4 B kapsamında sigortalı işlemlerini takip edip SGK'ya bilgi vermezseniz bildirim yapmadığınız her kişi için asgari ücretin brüt tutarı kadar ceza ödemek zorunda kalırsınız. ݝhtiyacınız olacak işe giriş bildirgesi, işten ayrılış bildirgesi ve muafiyet belgelerini mesaja ekledim. Bu belgeleri sizin 3 nüsha düzenlemeniz gerekiyor, 1. sizde kalacak, diğerini ilgili kişiye vereceksiniz son nüshayı SGK'ya göndereceksiniz. Kolay gelsin.

Ynt: tarım bağkuru çiftçi bağkuru tarım sigortası
« Yanıtla #4 : 17 Şubat 2012, 09:33:15 »
ziraat odasına yönlendirsem daha uygun olur sanırım çünkü ne böyle bir işlem yaptık ne eğitimini aldık çok yeni açılan bir ilçeyz çok teşekkürler

Facebook Comments